الاثنين، 28 يوليو 2014

تارت عين الجمل بالكراميل و صوص الشيكولاته

وقت التحضير : 15 دقيقة

وقت الطهي : 20 دقيقة

الوقت الكلى : 35 دقيقة


الادوات المستخدمه


معلقة

طبق غويط

كوب

صينية

مضرب يد

قوالب التارت


المقادير



  • 2 x كوب (240 مللى) دقيق

  • 2 x كوب (240 مللى) عين جمل

  • 1 ¼ x كوب (240 مللى) سكر (للكراميل)

  • 1 x كوب (240 مللى) زبدة

  • 1 x كوب (140 جرام) كريمة لبّاني

  • ½ x كوب (240 مللى) سكر (للعجين)

  • ½ x معلقة صغيرة فانيليا

  • ¼ x كوب (240 مللى) عسل نحل

  • ¼ x كوب (240 مللى) سكر بودرة

  • مقادير صوص الشيكولاته

  • 1 x كوب (140 جرام) سكر

  • 1 x كوب (240 مللى) لبن كامل الدسم

  • 1 x كوب (140 جرام) زيت ذرة

  • ½ x كوب (140 جرام) كاكاو


الخطوات



  1. نسخن الفرن على درجة حرارة 180

  2. في وعاء غويط هنضرب الزبدة و السكر بمضرب اليد لحد ما يتحول كريمة

  3. نضيف البيض و الفانيليا و نستمر في الضرب

  4. و بالتدريج نضيف الدقيق و نعجنه لحد ما يتحول لعجين

  5. ندهن قوالب التارت بالزيت و نفرد العجين فيها بحيث ياخد شكل القالب و بعدين هنثقب العجين بالشوكة علشان ميرتفعش أثناء الخبز

  6. نبدأ في عمل الكراميل..هنسخن حلة على نار عالية و بعدها نضيف عليه السكر و نسيبه يدوب تماما و يتغير لونه للون الذهبي بعدها نشيله من عل النار

  7. هنضيف الكريمة و العسل و نقلبهم كويس

  8. نضيف عليهم عين الجمل و نقلبهم و بعدين نسيب الخليط يبرد

  9. نصب خليط الكراميل و عين الجمل في قوالب التارت و بعدين ندخلها الفرن لحد ما تستوي.. حوالي 20 دقيقة

  10. بعد ما تطلع من الفرن هنسيبها تبرد. كده تمام..بالهنا و الشفا






المصدر msn

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More