وصفة متميزة كمان… عرق البتلو بالبابريكا البابريكا من الاعشاب اللى مش واخدة حقها كتير ف المطبخ المصرى… بس لما بجرب بيها حاجات مختلفة… فعلا بتدى طعم مميز جدا… طعم زى التدخينة كدة … المهم..
المقادير:
• عرق او موزة بتلو (حوالى 2 كيلو)
• ربع كوباية بابريكا
• ربع كوباية ريحان و اوريجانو مجفف
• ملح وفلفل
• معلقة كبيرة زيت زيتون
• جزرة كبيرة مبشورة
• عود كرفس افرنجى متقطع رفيع
• بصلة كبيرة متقطعة جوانح
• بروكلى او قرنبيط
• فلفل الوان (بيخلى شكل الطبق ف الاخر يفتح النفس)
•3 وحدات طماطم متقطعة مكعبات
• ملح وفلفل
• 2 كوب شوربة لحم منزوعة الدسم (او مية لو مافيش شوربة… بس الشوربة بتخلى الطعم اغنى)
• ممكن كمان تضيفوا اى خضروات بتحبوها: بسلة- مشروم…. زى ماتحبوا
الطريقة:
• نتبل عرق البتلو بالملح والفلفل والبابريكا والاوريجانو والريحان ومعلقة زيت الزيتون..وندعكه كويس عشان يشرب التتبيلة.. ونربطه بخيط سميك اللى بيتربط بيه الرستو ونسيبه ف التلاجة حوالى ساعتين
• نسخن الفرن على 200 درجة
• نجيب صينية الفرن اللى هنسويه فيها وياريت تكون تيفال… او اى حاجة مش بتلزق وينفع تتحط على النار…
• نحط اللحمة من غير زيت على النار (هى فيها زيت) ونحمرها على كل الجوانب عشان تاخد لون..
• بعدين نضيف الخضروات (ما عدا الطماطم) ونقلبهم معاها 5 دقايق ونظبط الملح والفلفل
• بعدها نضيف الطماطم والشوربة
• اول ما يبدأ يغلى.. اشيله من على النار واغطيه بفويل وعلى الفرن على طول…
• نسيبه حوالى ساعة ونص عشان يستوى… اول ساعة يكون متغطى… وبعدين اشيل الفويل واسيبه كمان نص ساعة…
• بعدها نشيل الخيط و نحطه فى طبق التقديم الشيك.. بس لما نيجى نقطعه نستنى شوية عشان يهدى وبعدين نقطعه…
المصدر msn
0 التعليقات:
إرسال تعليق