الأربعاء، 18 سبتمبر 2013

عرق البتلو بالبابريكا

وصفة متميزة كمان… عرق البتلو بالبابريكا البابريكا من الاعشاب اللى مش واخدة حقها كتير ف المطبخ المصرى… بس لما بجرب بيها حاجات مختلفة… فعلا بتدى طعم مميز جدا… طعم زى التدخينة كدة … المهم..


المقادير:

• عرق او موزة بتلو (حوالى 2 كيلو)

• ربع كوباية بابريكا

• ربع كوباية ريحان و اوريجانو مجفف

• ملح وفلفل

• معلقة كبيرة زيت زيتون

• جزرة كبيرة مبشورة

• عود كرفس افرنجى متقطع رفيع

• بصلة كبيرة متقطعة جوانح

• بروكلى او قرنبيط

• فلفل الوان (بيخلى شكل الطبق ف الاخر يفتح النفس)

•3 وحدات طماطم متقطعة مكعبات

• ملح وفلفل

• 2 كوب شوربة لحم منزوعة الدسم (او مية لو مافيش شوربة… بس الشوربة بتخلى الطعم اغنى)

• ممكن كمان تضيفوا اى خضروات بتحبوها: بسلة- مشروم…. زى ماتحبوا


الطريقة:

• نتبل عرق البتلو بالملح والفلفل والبابريكا والاوريجانو والريحان ومعلقة زيت الزيتون..وندعكه كويس عشان يشرب التتبيلة.. ونربطه بخيط سميك اللى بيتربط بيه الرستو ونسيبه ف التلاجة حوالى ساعتين

• نسخن الفرن على 200 درجة

• نجيب صينية الفرن اللى هنسويه فيها وياريت تكون تيفال… او اى حاجة مش بتلزق وينفع تتحط على النار…

• نحط اللحمة من غير زيت على النار (هى فيها زيت) ونحمرها على كل الجوانب عشان تاخد لون..

• بعدين نضيف الخضروات (ما عدا الطماطم) ونقلبهم معاها 5 دقايق ونظبط الملح والفلفل

• بعدها نضيف الطماطم والشوربة

• اول ما يبدأ يغلى.. اشيله من على النار واغطيه بفويل وعلى الفرن على طول…

• نسيبه حوالى ساعة ونص عشان يستوى… اول ساعة يكون متغطى… وبعدين اشيل الفويل واسيبه كمان نص ساعة…

• بعدها نشيل الخيط و نحطه فى طبق التقديم الشيك.. بس لما نيجى نقطعه نستنى شوية عشان يهدى وبعدين نقطعه…






المصدر msn

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More